Blommesaft – nem og lækker opskrift
18. september 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Den lækreste saft, du længe har smagt, lavet på blommer, appelsin og vanilje. Drik den fortyndet med vand og isterninger, eller bland med kold tør hvidvin til en lækker aperitif.
Ingredienser
Udstyr
glasflasker med tætsluttende låg
Sådan gør du
Skær blommekødet fri af stenen. Pres saften af appelsinerne. Skær eller klip vaniljestangen i små stykker.
Læg det i en stor gryde med vand. Lad det småkoge under låg i 30-45 minutter, til frugten er helt mør.
Si massen gennem et opvredet rent viskestykke i en sigte over en skål i nogle timer, gerne natten over.
Mas eller rør ikke i frugten, men lad den bare dryppe helt tør. Hæld det i en ren gryde, og kog op igen med rørsukker. Lad det småkoge i 5 minutter.
Hæld saften på rene, skoldede flasker (brug en tragt). Køl saften af, og opbevar den i køleskab, da der hverken er konserveringsmiddel eller nok sukker i, til at den kan stå ude.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk