Citronfromage de luxe

I denne herlige opskrift får citronfromagen uventet besøg af en delikat lakridsparfait og sprødt knas. Måske er de nye venner kommet for at blive?

Bemærk
Trækketid, fromage: 1 time. Frysetid, parfait: 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Riv skallen, og pres citronen. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål. Tilsæt citronskal og citronsaft.
Pisk fløden til let skum i en anden skål. Kram husblassen fri for vand, og smelt den i en kasserolle ved svag varme.
Pisk husblassen i æggesnapsen, og vend flødeskum i. Hæld fromagen på glas eller i portionsskåle, og sæt på køl i mindst 1 time.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål. Pisk fløden let i en anden skål. Den skal bare lige trække spor.
Vend æggesnaps og pisket fløde sammen med lakridssirup, og hæld blandingen i en fryseegnet beholder. Stil den i fryseren i mindst 2½ time. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter før servering.
Bland sukker, salt og mel, og smuldr smørret i blandingen. Saml det let til en ensartet dej. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180°. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm’s tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg dejen på det andet stykke bagepapir på en bageplade.
Bag dejen i ovnen i 12-15 minutter, til overfladen er brun. Afkøl den bagte dej, og bræk den i små stykker.
Servér en kugle lakridsparfait sammen med hver portion citronfromage, og drys med masser af knas. Pynt evt. med skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
24. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar