Hyldebærsaft – en nem opskrift!
15. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Lars Ranek
Hyldebærsaft har en dejlig rund og fyldig smag, og det er supernemt at lave saften derhjemme. Følg denne nemme opskrift, og servér saften lun eller iskold med isterninger.
Bemærk
Trækketid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær æbler og citron i grove stykker, og læg dem i en stor gryde.
Tilsæt hyldebær, sukker og vand, og bring gryden i kog.
Lad saften koge i 6-8 minutter ved lav varme, og sluk så for varmen. Lad saften trække i 30 minutter.
Hæld saften igennem en sigte, og hæld den dernæst på flasker eller i en kande.
Servér saften med isterninger, blandet op med vand, eller med hvidvin eller champagne som en lille velkomstdrink på terrassen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet hyldebærsuppe