Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat

Torsken får en dejlig smag, når den tilberedes sammen med citron. Bønnesalaten giver et dejligt bid og modspil til den bløde torsk og kartoffelmos. Steg torskefileterne i ovnen – så har du mad i en fart.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Tilsæt smør og mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i mindre stykker, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over, og dryp med olie. Bag fisken i ovnen i 8-10 minutter.
Skyl og nip bønnerne. Læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve.
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen.
Vend bønner, rødløg og persille sammen med olie og eddike. Servér fisken med bønnesalat og kartoffelmos.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck