Citronbagt fisk med mandelcrust

4. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Drys fisken med en blanding af mandler, hvidløg, persille og rasp, der gør den sprød og smagfuld.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløget, og skær det i små tern. Skyl fenniklen, og skær den i små tern. Skyl dilden, og hak den fint. Giv ærterne et opkog i 1 minut i en gryde med letsaltet vand. Afdryp, på nær ½ dl vand.
Hæld rødløg, fennikel, smør og dild i gryden med ærter, og varm det hele igennem i 1 minut. Krydr med citronsaft, salt og peber.
Hak mandlerne groft. Pil og hak hvidløget. Skyl persillen, og hak den fint. Riv citronskallen fint, og skær citronen i både.
Bland mandler, hvidløg, persille, citronskal og rasp med lidt olie, salt og peber i en skål.
Tænd ovnen på 185°. Skær fisken i portionsstykker. Læg fiskestykkerne i et ovnfast fad, og drys mandelcrusten over.
Fordel citronbåde ovenpå, og hæld hvidvin i bunden af fadet. Bag fisken i ovnen i 10-12 minutter, til den er tilberedt, og mandlerne let gyldne.
Servér citronbagt fisk med mandelcrust og ærter og fennikel i smørsauce. Spis en salat og evt. kogte kartofler til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar