Citronbagt fisk med mandelcrust
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Drys fisken med en blanding af mandler, hvidløg, persille og rasp, der gør den sprød og smagfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i små tern. Skyl fenniklen, og skær den i små tern. Skyl dilden, og hak den fint. Giv ærterne et opkog i 1 minut i en gryde med letsaltet vand. Afdryp, på nær ½ dl vand.
Hæld rødløg, fennikel, smør og dild i gryden med ærter, og varm det hele igennem i 1 minut. Krydr med citronsaft, salt og peber.
Hak mandlerne groft. Pil og hak hvidløget. Skyl persillen, og hak den fint. Riv citronskallen fint, og skær citronen i både.
Bland mandler, hvidløg, persille, citronskal og rasp med lidt olie, salt og peber i en skål.
Tænd ovnen på 185°. Skær fisken i portionsstykker. Læg fiskestykkerne i et ovnfast fad, og drys mandelcrusten over.
Fordel citronbåde ovenpå, og hæld hvidvin i bunden af fadet. Bag fisken i ovnen i 10-12 minutter, til den er tilberedt, og mandlerne let gyldne.
Servér citronbagt fisk med mandelcrust og ærter og fennikel i smørsauce. Spis en salat og evt. kogte kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk