Syltet torsk med grov mos og bønnesalat
Skøn syltet torsk med en grov kartoffelmos og bønnesalat til – det er nem og lækker aftensmad.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Trækketid, torsk: Mindst 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
personer
- torskefilet med skind
- 600 g
- sukker
- 1 spsk.
- salt
- 1 spsk.
- olivenolie
- ¼ dl
Grov kartoffelmos
- bagekartofler
- 4
- usprøjtet citroner
- ¼
- gulerødder
- 3
- olivenolie
- ¼ dl
- salt
- peber
Bønnesalat
- grønne bønner
- 200 g
- små tomater
- 400 g
- avocadoer
- 2
- ristede mandler
- 100 g
Sådan gør du
Læg torskestykkerne på et fad med skindsiden nedad, og drys dem med sukker og salt. Stil dem køleskabet i mindst 2 timer.
Grov kartoffelmos
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand.
Riv citronskallen fint. Skræl og riv gulerødderne fint. Mos kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend de revne gulerødder i.
Bønnesalat
Nip bønnerne, og læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem med iskoldt vand.
Skyl og halvér tomaterne. Halvér avocadoerne; fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en teske i små halvkugler. Vend avocado sammen med bønner, ristede mandler og tomater i en skål.
Tænd ovnen på 90°.
Læg den marinerede torsk med skindsiden opad i et ovnfad, dryp med olivenolie, dæk med bagepapir, og bag torsken i ovnen i ca. 20 minutter.
Træk skindet af, og servér torsken med bønnesalat og grov kartoffelmos.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner