Syltet torsk med grov mos og bønnesalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Skøn syltet torsk med en grov kartoffelmos og bønnesalat til – det er nem og lækker aftensmad.
Bemærk
Trækketid, torsk: Mindst 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg torskestykkerne på et fad med skindsiden nedad, og drys dem med sukker og salt. Stil dem køleskabet i mindst 2 timer.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand.
Riv citronskallen fint. Skræl og riv gulerødderne fint. Mos kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend de revne gulerødder i.
Nip bønnerne, og læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 2 minutter. Afkøl dem med iskoldt vand.
Skyl og halvér tomaterne. Halvér avocadoerne; fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en teske i små halvkugler. Vend avocado sammen med bønner, ristede mandler og tomater i en skål.
Tænd ovnen på 90°.
Læg den marinerede torsk med skindsiden opad i et ovnfad, dryp med olivenolie, dæk med bagepapir, og bag torsken i ovnen i ca. 20 minutter.
Træk skindet af, og servér torsken med bønnesalat og grov kartoffelmos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk