Laks med bønnesalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Laks med vidunderlig bønnesalat, der er en rigtig luksussalat. Ikke fordi du skal bruge kostbare ingredienser, men fordi det kræver tid og tålmodighed at ordne bønnerne, så de får den helt rigtige mundfornemmelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Nip bønnerne i begge ender med en lille, skarp kniv. Skær stilken af i den ene ende, og skær den lille, tynde spids af i den anden.
Kog bønnerne i stor gryde med vand. Vandet skal være godt saltet, så det smager af havvand. Kog bønnerne, til de er møre, men stadig med en lille fasthed. Tag evt. en op, og prøv, om du kan skille den ad.
Læg bønnerne i en skål med rigeligt koldt vand, og lad dem køle af i vandet. Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
Træk bønnerne fra hinanden. Hvis det er svært at få fat, så tryk lidt midt på bønnen, til den deler sig – så er det nemmere at få fat. Er det svært, kan det skyldes, at bønnerne er kogt for lidt, og så kan det blive nødvendigt at koge dem lidt mere.
Blend ansjoser, mayonnaise og hvidløg sammen til en luftig dressing. Fortynd med eddike og evt. lidt vand. Dressingen skal være flydende nok til at kunne hældes over bønnerne.
Smag dressingen til med salt, peber og evt. mere eddike. Brug en bønne som smageske, så ved du, at dressingen passer til bønnen.
Anret bønnerne på et fad, og dryp dressingenover bønnerne. Drys salaten med hakket skalotteløg og hakket krydderurt.
Skær laksen i stykker, og lad skindet sidde på. Skyl og halvér tomaterne. Pensl laks og tomater med lidt olie. Steg laksen på en (grill)pande i ca. 5 minutter på begge sider, og krydr med salt og peber.
Steg også tomaterne – de må gerne få et flot grillmønster på skærefladen. Servér stegt laks og tomater med bønnesalaten og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk