Bankekød med kartoffelmos

5. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Giv kødet én på frakken, så det bliver smørmørt. Servér med en luftig kartoffelmos med både smør og fløde, og du bliver glad i maven.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kødet i 1cm tykke skiver, og bank dem flade med en kødhammer. Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken, og vend skiverne i melet.
Brun kødet i en gryde med smør. Pil løgene, skær dem i strimler, og hæld dem i gryden sammen med laurbærblade og peberkorn. Svits i 3-4 minutter, tilsæt sherryeddike, og lad det koge ind. Tilsæt fond, og lad det simre under låg i ca. 75 minutter, til kødet er mørt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
Afdryp kartoflerne, og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør, fløde og godt med salt og peber.
Smag gryderetten til med salt, peber og Worcestershiresauce.
Servér bankekød med kartoffelmos og syltede rødbeder. Drys med klippet purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar