Bankekød med kartoffelmos
5. maj 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Giv kødet én på frakken, så det bliver smørmørt. Servér med en luftig kartoffelmos med både smør og fløde, og du bliver glad i maven.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i 1cm tykke skiver, og bank dem flade med en kødhammer. Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken, og vend skiverne i melet.
Brun kødet i en gryde med smør. Pil løgene, skær dem i strimler, og hæld dem i gryden sammen med laurbærblade og peberkorn. Svits i 3-4 minutter, tilsæt sherryeddike, og lad det koge ind. Tilsæt fond, og lad det simre under låg i ca. 75 minutter, til kødet er mørt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
Afdryp kartoflerne, og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør, fløde og godt med salt og peber.
Smag gryderetten til med salt, peber og Worcestershiresauce.
Servér bankekød med kartoffelmos og syltede rødbeder. Drys med klippet purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk