Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Selvom retten indeholder få kalorier, mætter den rigtig godt og længe. Du kan servere torsken med råstegte kartofler i stedet for mos, hvis du ønsker en ret med lidt mere bid i.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de 2 slags kartofler, og skær dem i store tern. Dæk dem med vand i en gryde, og kog dem møre uden salt.
Hæld kogevandet fra kartoflerne, men gem lidt. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt kogevand, til mosen har en blød konsistens. Smag til med salt og peber.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Pil løgene, og hak dem fint. Steg rodfrugter og løg i olivenolie på en pande. Rør ofte i det.
Rib grønkålen, skyl den, og skær den i mindre stykker. Skyl æblet, og skær det i tern. Vend grønkål og æble på panden, når kartofler og løg er næsten møre. Steg, til det hele er godt mørt. Smag til med salt, peber og friskhakket timian. Læg det hele på et fad, og hold det lunt.
Skær torskefilet i store tern. Varm olien op på en ren pande ved høj varme, og steg fiskestykkerne gyldenbrune på alle sider. Krydr med salt og peber.
Anret kartoffelmosen på varme tallerkener, og bred den godt ud. Fordel grøntsagstoppingen ovenpå, og drys med de stegte torskestykker.
Tip!
Sådan steger du grøntsager med kun lidt olie: Varm pande og olie godt op, og steg grøntsagerne under omrøring. Skru ned, og lad grøntsagerne mørne uden at branke. Rør ofte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk