Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

Det er næsten en dødssynd at pille ved den legendariske drømmekage fra Brovst, men her får du den alligevel i en ny og lidt mere luksuriøs variant med sprød mørdejsbund, lækkert chokoladefyld og selvfølgelig den uundværlige kokostop.

Bemærk: Frysertid, tærtebund: 1 time. Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform med løs bund, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt godt sammen i en skål. Rør æggeblommen i. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Rør hasselnøddemel og hvedemel i dejen, og saml dejen med hænderne – den skal være jævn og sammenhængende, men må endelig ikke æltes for meget.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform, så den dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og stil tærteformen i fryseren i 1 time.
Varm ovnen op til 180°, og sæt den frosne tærtebund direkte ind i den varme ovn. Bag den i 15 minutter, til den er let gylden, men ikke færdigbagt. Lad den køle af i formen på en rist, mens du laver chokoladefyldet.
Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme. Tag gryden fra varmen. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 10 minutter, til det er lyst og luftigt.
Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen med en stor ske. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Vend hasselnøddemel og salt i dejen til sidst.
Fordel chokoladefyldet i et jævnt lag over den let afkølede tærtebund, og bag den i en 180° varm ovn i 25 minutter.
Bland smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde, og kog ingredienserne kort sammen til en jævn og blød masse.
Tag tærten ud af ovnen, og fordel den varme kokosmasse over det bagte chokoladefyld. Sæt herefter tærten tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 5 minutter. Lad tærten afkøle i formen på en rist, og sæt den herefter i køleskabet i mindst 2 timer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft