Chokoladetærte med hindbær

Chokolade og friske bær er en delikat kombination. Variér evt. toppingen med jordbær og nektariner og senere hen på sæsonen med blommer eller kirsebær. Giv en kugle vaniljeis til, hvis det skal være ekstra festligt.

Chokoladetærte med hindbær
31-60 min.

(0)

17. august 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth

Ingredienser

personer

Tærtedej

smør
100 g
hvedemel
200 g
flormelis
75 g
rent kakaopulver
1½ spsk.
salt
¼ tsk.
æg
1

Chokoladeganache

mørk chokolade
200 g
piskefløde
2 dl
hindbær
250 g
usaltede pistacienødder uden skal
40 g

Sådan gør du

Tærtedej

Skær smørret i tern, og smuldr dem sammen med melet i en skål, til det ligner revet ost. Tilsæt flormelis, kakaopulver, salt og æg, og ælt dejen hurtig sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Beklæd en smurt tærteform med dejen, og skær kanten af.
Bag tærtebunden i ovnen i 18-20 minutter, til den er gennembagt. Afkøl tærtebunden på en bagerist.

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Kog fløden op i en kasserolle, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt i blandingen, til chokoladen akkurat er smeltet.
Fordel chokoladeganachen på den afkølede tærtebund, og top med hindbær og pistacienødder. Sæt tærten på køl i 30-40 minutter, til chokoladen har sat sig lidt.

Tip!

I stedet for pistacienødder, kan du bruge hakkede, ristede mandler

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'