Chokoladetærte med hindbær
Chokolade og friske bær er en delikat kombination. Variér evt. toppingen med jordbær og nektariner og senere hen på sæsonen med blommer eller kirsebær. Giv en kugle vaniljeis til, hvis det skal være ekstra festligt.

31-60 min.
(0)
17. august 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
Tærtedej
- smør
- 100 g
- hvedemel
- 200 g
- flormelis
- 75 g
- rent kakaopulver
- 1½ spsk.
- salt
- ¼ tsk.
- æg
- 1
Chokoladeganache
- mørk chokolade
- 200 g
- piskefløde
- 2 dl
- hindbær
- 250 g
- usaltede pistacienødder uden skal
- 40 g
Sådan gør du
Tærtedej
Skær smørret i tern, og smuldr dem sammen med melet i en skål, til det ligner revet ost. Tilsæt flormelis, kakaopulver, salt og æg, og ælt dejen hurtig sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Beklæd en smurt tærteform med dejen, og skær kanten af.
Bag tærtebunden i ovnen i 18-20 minutter, til den er gennembagt. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
Chokoladeganache
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Kog fløden op i en kasserolle, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt i blandingen, til chokoladen akkurat er smeltet.
Fordel chokoladeganachen på den afkølede tærtebund, og top med hindbær og pistacienødder. Sæt tærten på køl i 30-40 minutter, til chokoladen har sat sig lidt.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner