Chokoladetærte med hindbær
17. august 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Chokolade og friske bær er en delikat kombination. Variér evt. toppingen med jordbær og nektariner og senere hen på sæsonen med blommer eller kirsebær. Giv en kugle vaniljeis til, hvis det skal være ekstra festligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og smuldr dem sammen med melet i en skål, til det ligner revet ost. Tilsæt flormelis, kakaopulver, salt og æg, og ælt dejen hurtig sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Beklæd en smurt tærteform med dejen, og skær kanten af.
Bag tærtebunden i ovnen i 18-20 minutter, til den er gennembagt. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Kog fløden op i en kasserolle, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt i blandingen, til chokoladen akkurat er smeltet.
Fordel chokoladeganachen på den afkølede tærtebund, og top med hindbær og pistacienødder. Sæt tærten på køl i 30-40 minutter, til chokoladen har sat sig lidt.
Tip!
I stedet for pistacienødder, kan du bruge hakkede, ristede mandler
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk