Hvid chokoladetærte med kaffe og hasselnødder
31. januar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Hvid chokolade, kaffe og ristede hasselnødder er en skøn vinderkombination. Brug gerne ristede og afskallede hasselnødder fra Piemonte, hvis du kan få fat på dem. De har en lækker intens nøddesmag og kan købes i velassorterede supermarkeder samt i delikatessebutikker.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer, gerne længere.
Ingredienser
Udstyr
1 tærtering eller tærteform med løs bund, 20 cm. i diameter
Sådan gør du
Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd din tærteform eller tærtering med dejen, så den dækker formens bund og kanter. Tænd ovnen på 175°. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i ovnen i 10 minutter.
Blend de ristede hasselnødder til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Pisk smør, sukker, æg, salt og hasselnøddemel sammen til en ensartet creme.
Smør cremen ud i bunden af den varme tærte, og bag den færdig i ovnen i ca. 15 minutter, til den er let gylden, og fyldet er fast. Afkøl tærten helt.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
Hæld fløde, vaniljepulver og kaffe i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank.
Smag til med en smule salt. Fordel ganachen på tærten, og sæt den på køl i mindst 4 timer, eller til ganachen har sat sig.
Hak og smelt hvid chokolade, og dekorér tærten med tynde striber smeltet chokolade. Pynt med grofthakkede hasselnødder og evt. lidt spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk