Tiramisu-chokoladetærte med Kahlua
30. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Smagen af den italienske dessert er ikke til at tage fejl af i denne intense chokoladetærte med et strejf af kaffe.
Bemærk
Afkøling: 5 timer
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Blend kiksene til fine krummer i en blender. Rør kiks, kakao og salt sammen i en skål. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummerne til en jævn masse.
Pres kiksedejen ud i bunden og op ad siderne i tærteformen. Tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærtebunden på køl i 1 time.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld fløde, Kahlua og glukosesirup i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet.
Hæld den varme flødeblanding over chokoladen i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen bliver flot blank.
Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 4 timer.
Pisk mascarpone, kaffe, flormelis og vaniljesukker tykt og luftigt i en skål med en elpisker.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet sammen med mascarponecremen til en ensartet creme.
Anret tærten på et serveringsfad. Fordel tiramisucremen på tærten, og sigt et fint lag kakaopulver over lige før servering.
Tip!
Har du ikke Kahlua, kan du bruge cognac eller Baileys i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk