Chokoladetærte med saltkaramel
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Sødt og salt forenes i denne lækre chokoladetærte med saltkaramel. Mhm, så bliver det altså ikke meget bedre!
Bemærk
Hviletid, ganache: Mindst 3-4 timer. Hviletid, mørdej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm forsigtigt fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side.
Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks karamellen af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme karamelfløde over, og rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en blank overflade. Stil ganachen på køl i 3-4 timer eller natten over.
Bland mel, kakao og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med æg. Vær grundig, men hurtig, så dejen ikke bliver æltet.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og stil den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175°.
Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og skær en stor cirkel ud (ca. 22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter. Lad den køle helt af.
Fordel ganachen på tærtebunden. Lav små toppe med en ske. Pynt evt. med rød skovsyre.
Tip!
Lav gerne denne skønhed ad flere omgange. Start med den fløjlsbløde karamelganache, og opbevar den på køl i op til flere dage, før du skal bruge den. Lav den sprøde kakaomørdej på dagen, hvor kagen skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kiksekage