Chokoladetærte med kanel
18. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne tærte opfylder dine vildeste chokoladedrømme! Chokoladecremen indeholder en smule kanel, der giver en dejlig smag. Drys med en smule salt for at gøre chokoladesmagen endnu mere intens.
Bemærk
Køletid: Et par timer.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 26 cm i diameter
Sådan gør du
Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål. Hæld det i en foodprocessor sammen med smør skåret i tern, og saml dejen hurtigt med æggeblommen ved at lade foodprocessoren køre.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt dejen i køleskabet i ½ time.
Tænd ovnen på 200°. Rul den kolde mørdej ud i en cirkel på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir og smurt med smør.
Prik huller i bunden med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter. Lad den afkøle.
Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde. Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til al chokoladen er smeltet.
Rør smørret i cremen sammen med kanel, og fordel chokoladecremen over den bagte tærtebund. Lad kagen stå på køl et par timer, så chokoladecremen bliver fast og kølig.
Pynt kagen med saltflager og lavendel lige inden servering. Servér evt. med lidt iskold cremefraiche til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk