Chokoladekage med mælkechokoladecreme

Som om en saftig chokoladekage ikke var nok, bliver den helt uimodståelig med en blød og lækker chokoladecreme på toppen. Bare navnet får mundvandet til at løbe!

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, ca. 40 x 50 cm

Sådan gør du

Varm ovnen op til 175°.
Rør smør og sukker sammen til en ensartet masse. Sigt bagepulver, mel og kakao i dejen.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene 1 ad gangen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og bag kagen i 45-50 minutter. Lad den køle helt af på en rist.
Pisk smør og flormelis sammen, og tilsæt mascarpone. Hak og smelt chokoladen over vandbad, og rør den smeltede chokolade i cremen.
Fordel chokoladecremen over den afkølede kage, og lad den hvile på køl i 1 time, så cremen sætter sig.
Sigt kakaopulver over, og pynt evt. med spiselige blomster.

Tip!

Brug fx stedmoderblomst, rosenblade eller tallerkensmækkere, når du pynter kagen. Blomster, der bruges til pynt, skal være usprøjtede og spiselige.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft