Choko-kokoskage

7. oktober 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Er du vild med kokos, så er denne nemme choko-kokoskage noget for dig. Kagen er saftig og lækker og kræver ikke mange ingredienser.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med sukker i 3-4 min. til en luftig creme.
Hak chokoladen, og smelt den med smør over et vandbad. Lad det køle af, vend det i æggemassen og tilsæt mel, bagepulver, mælk og kokosmel.
Pisk æggehviderne stive, og fold dem i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i 50 min. på nederste rille. Lad kagen afkøle.
Smelt chokolade med mælken over vandbad. Rør flormelis i, og smør blandingen ud over kagen. Drys evt. med kokosmel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på choko-kokoskage

En klassisk skærekage med kokos er perfekt til eftermiddagskaffen, eller når der skal deles kage ud i klassen eller til kollegaerne. Kokoskagen er nem at bikse sammen, og du har sikkert allerede de fleste ingredienser på lager.

I denne opskrift bruger vi en springform, men du kan også bruge en lille bradepande på 18 x 24 cm, hvis du hellere vil have en firkantet kokoskage.

Den færdigbagte kokoskage pyntes med chokoladeglasur og drysses med kokosmel. Alternativt kan du lave en almindelig hvid glasur eller en kaffeglasur og pynte med ristede kokoschips eller høvlet chokolade. Begge dele smager skønt på kokoskage.   

Flere klassiske kager: Grøn giftkage med marcipan

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar