Annonce

Chokoladekage med mælkechokoladecreme og flagesalt

1. juli 2019 af Annonce.

Foto: Annonce

Bemærk
Køletid: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør og sukker sammen til en jævn masse. Sigt bagepulver,<br /> mel og kakao i, og rør godt.
Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør Maldon flagesalt i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en 175° varm ovn i 45-50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl, og del den i 2 bunde.
Pisk smør og flormelis sammen, og rør mascarpone i. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i smørcremen.<br /> Læg den ene kagebund tilbage i formen, og smør mælkechokoladecremen på. Læg den anden bund ovenpå.
Hak nødder groft, og rist dem på en tør pande. Drys dem over kagen. Stil kagen på køl i 1 time.
Lad alle ingredienserne til saltkaramellen simre i en gryde i 15 minutter, mens du rører jævnligt, til det tykner og bliver sejt. Afkøl, og hæld karamellen over kagen. Drys med Maldon flagesalt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar