Banankage med mælkechokoladecreme
15. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En simpel banankage kan nemt blive til fine dessertkager, hvis du skærer den ud i små firkanter og topper dem med chokoladecreme og guldstøv.
Bemærk
Afkøling, mælkechokoladecreme: 40 minutter
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Mos bananerne med en gaffel, og rør mosen i dejen.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i dejen. Hak chokolade og valnødder groft, og vend begge dele i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Hak mælkechokoladen fint. Varm fløde og glukose op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 1 minut, og rør så med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og cremen samler sig og bliver blank.
Lad cremen sætte sig ved stuetemperatur, til den er blevet sprøjtefast – det tager 35-40 minutter.
Skær den afkølede banankage i 16 små firkantede stykker, og anret dem på et fad. Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på kagestykkerne i små toppe. Pynt med spiseligt guldstøv.
Servér straks, eller opbevar på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også:Den du ved nok-kage
Powered by Froala Editor