Cheesecake med kiksebund og hindbær

En elegant cheesecake med kiksebund vil med sikkerhed glæde dine gæster – især når den pyntes med masser af friske hindbær på toppen.

Bemærk: Hviletid på køl: mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks og kanel.
Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige. Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.
Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, flormelis og en smule fintrevet limeskal sammen i en stor skål. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved.
Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.
Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm. Hæld den smeltede ribsgelé ud<br /> på den stivnede cheesecake, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt. Kagen er klar til at blive serveret, så snart geleen er stivnet. Skal kagen først serveres senere, skal den opbevares i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek