Avocado-kage med kiksebund og hindbær
5. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hvis man ikke ved det, gætter man aldrig, at det er avocado, der giver chokolademoussen i denne kage den lækre cremede konsistens. Mums!
Bemærk
Hviletid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene helt fint, gerne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksene.
Pres kikseblandingen godt ned i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Sæt formen på køl i ca. 10 minutter.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og tag avocadokødet ud med en ske. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad.
Blend avocadokød, smeltet chokolade, kondenseret mælk og kakao sammen i en blender eller foodprocessor, til massen er ensartet.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i avocadoblandingen.
Fordel blandingen over kiksebunden, og sæt på køl i mindst 2 timer, så den kan sætte sig.
Sæt hindbærrene tæt sammen på toppen af kagen. Sigt lidt flormelis over lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk