Avocado-kage med kiksebund og hindbær

5. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Hvis man ikke ved det, gætter man aldrig, at det er avocado, der giver chokolademoussen i denne kage den lækre cremede konsistens. Mums!

Bemærk
Hviletid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Knus kiksene helt fint, gerne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksene.
Pres kikseblandingen godt ned i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Sæt formen på køl i ca. 10 minutter.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og tag avocadokødet ud med en ske. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad.
Blend avocadokød, smeltet chokolade, kondenseret mælk og kakao sammen i en blender eller foodprocessor, til massen er ensartet.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i avocadoblandingen.
Fordel blandingen over kiksebunden, og sæt på køl i mindst 2 timer, så den kan sætte sig.
Sæt hindbærrene tæt sammen på toppen af kagen. Sigt lidt flormelis over lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar