Rabarbercheesecake med kiksebund
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Rabarbercheesecake med kiksebund er en sommerlig variant af den klassiske cheesecake. Den er et sikkert hit til sommerens festligheder.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Blend kiksene til krummer i en foodprocessor. Rør krummerne sammen med smeltet smør. Pres kiksemassen sammen i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Sæt den på køl.
Tænd ovnen på 180°. Rens rabarber. Skær dem i 3 cm lange stykker. Læg dem på bagepapir i en bradepande
Bland sukker med ingefær, og strø det over rabarberstykkerne. Dæk rabarberne til med først et lag bagepapir og dernæst alufolie. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre. Afkøl rabarberkompotten.
Pres saften fra limefrugterne. Rør flødeost blød sammen med sukker og saft fra limefrugter. Pisk rabarberkompot i.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Læg den udblødte husblas i en lille gryde sammen med det vand, der hænger ved. Lad husblassen blive flydende ved svag varme. Pisk den smeltede husblas i rabarber-cheesecreamen. Pisk fløden til skum, og vend det i.
Fordel cremen i springformen. Sæt kagen på køl i mindst 5 timer
Rens rabarber, og skær spåner af dem med en tyndskræller. Kog vand sammen med sukker, til det er opløst. Dyp rabarberspåner i sukkerlagen. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen ved 180° i 6-8 minutter. Afkøl. Pynt kagen med spånerne og evt. rød skovsyre og spiselige blomster.
Tip!
Køletid: Mindst 5 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk