Cheesecake med hindbær og valnødder
24. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den ligner en million, men den er ret let at lave. Valnøddebunden giver et skønt knas, der står i lækker kontrast til den fløjlsbløde flødeostecreme.
Bemærk
Kagen skal på køl i 4 timer for at sætte sig.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Lagkageplast
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Fordel valnødderne på en bageplade, og bag dem i 7 minutter, til de bliver flot gyldne.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og beklæd siderne med lagkageplast.
Blend ristede valnødder, kiks og ahornsirup i en foodprocessor. Smelt smør, og rør det sammen med de knuste kiks og nødder. Fordel massen jævnt i springformen, og pres den godt sammen, så den dækker formens bund.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Vrid vandet fra, og smelt forsigtigt husblassen over et vandbad.
Rør flødeost, mascarpone og ahornsirup sammen til en ensartet creme. Vend et par skefulde af cremen sammen med husblassen, og rør derefter husblasmassen sammen med den resterende creme. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med cremen.
Fordel et lag af cheesecakecremen oven på kiksebunden, og læg hindbær ovenpå. Fordel den resterende cheesecakecreme over hindbærrene.
Stil cheesecaken på køl i mindst 4 timer, til cremen har sat sig.
Pynt toppen med frysetørrede hindbær, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk