Cheesecake med pistacie og hindbær
14. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den er super stilig og klassisk at servere, og smagen skuffer absolut ikke. Pistacienødderne i kiksebunden giver den helt særlige smag og tekstur, der gør hele forskellen.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir.
Knus kiks, pistacienødder og sukker i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med kikseblandingen.
Fordel kiksemassen jævnt i bunden springformen, og pres den godt sammen med fingrene. Bag bunden i ovnen i 10 minutter, til den er flot gylden, og lad den køle helt af.
Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, flormelis, hindbærmarmelade og citronskal sammen i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskum og flødeostblandingen sammen med en dejskraber.
Smelt husblassen sammen med 3 spsk. af ostecremen i en kasserolle ved svag varme. Vend dernæst forsigtigt husblasblandingen i ostecremen.
Fordel cremen ovenpå den kolde kiksebund. Sæt formen i køleskabet i 2-3 timer, til ostecremen har sat sig.
Pynt cheesecaken med hindbær inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk