Cheesecake med kiksebund og blåbær
5. november 2019
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
En klassisk cheesecake med kiksebund, ostefyld og blåbær på toppen er ikke sådan at tage fejl af. Her bages ostekagen i ovnen, hvilket giver en fastere kage.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til fine krummer. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
Beklæd en springform med bagepapir. Hæld krummeblandingen i, og tryk det godt ned i bunden og op langs formens sider. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 160°. Riv skallen af citronen, og pres saften. Pisk flødeost med sukker og citronskal.
Tilsæt mel og 2 spsk. af citronsaften. Pisk 1 æg i ad gangen. Tilsæt til sidst fløde, og rør godt sammen.
Tag kiksebunden ud af køleskabet, og hæld blandingen i springformen. Bag kagen i ovnen i 15 minutter.
Fordel blåbær over kagens top, og bag videre i 55 minutter, eller indtil kagen er fast, men stadig let blævrende i midten.
Sluk for ovnen, men lad kagen stå i ovnen i 2 timer, så den ikke sprækker. Servér efter 2 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk