Cheesecake med kiksebund og blåbær

5. november 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

En klassisk cheesecake med kiksebund, ostefyld og blåbær på toppen er ikke sådan at tage fejl af. Her bages ostekagen i ovnen, hvilket giver en fastere kage.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til fine krummer. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
Beklæd en springform med bagepapir. Hæld krummeblandingen i, og tryk det godt ned i bunden og op langs formens sider. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 160°. Riv skallen af citronen, og pres saften. Pisk flødeost med sukker og citronskal.
Tilsæt mel og 2 spsk. af citronsaften. Pisk 1 æg i ad gangen. Tilsæt til sidst fløde, og rør godt sammen.
Tag kiksebunden ud af køleskabet, og hæld blandingen i springformen. Bag kagen i ovnen i 15 minutter.
Fordel blåbær over kagens top, og bag videre i 55 minutter, eller indtil kagen er fast, men stadig let blævrende i midten.
Sluk for ovnen, men lad kagen stå i ovnen i 2 timer, så den ikke sprækker. Servér efter 2 timer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar