Butterfly-kylling med barbecuesauce og grøn kartoffelsalat

Når kyllingen flækkes og bredes fladt ud, tager den form som en sommerfugl – deraf navnet. Den kan marineres eller krydres på utallige måder. Denne kylling smager skønt af barbecue.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen med brystkødet nedad på et skærebræt. Fjern rygbenet fra gump til hals med en fjerkræsaks. Bred kyllingen ud, og tryk den lidt flad.
Massér kyllingen grundigt med barbecuesauce, og steg den i ca. 45 minutter ved middel varme på en grill, til kødet er gennemstegt.
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 12-15 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.
Skræl de hvide asparges, og grill dem i 3-4 minutter. Skær dem i mindre stykker. Bland kartofler, asparges og ærter i en skål.
Riv citronskal fint, og pres saften af citronen. Rør citronsaft og -skal sammen med olie, salt, peber, kørvel og dild. Vend dressingen i kartoffelsalaten.
Rist pinjekerner let gyldne på en tør pande, og drys dem over kartoffelsalaten.
Skyl radicchiosalat, og bræk bladene fra hinanden. Servér kyllingen sammen med salat og kartoffelsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth