Butterfly-kylling med bbq-sauce og kartoffelsalat
20. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Halvér tilberedningstiden ved at flække kyllingen og brede den ud som en sommerfugl. Bbq-saucen sparker ekstra liv i fuglen.
Bemærk
Trækketid: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Klip ned på begge sider af rygsøjlen med en fjerkræsaks, eller skær med en skarp kniv. Vend kyllingen om, og giv den et tryk ved brystbenet, så den ligger fladt. Drys kyllingen med salt og sukker, og lad den trække i 2 timer på køl.
Rør ketchup, farin og krydderier sammen i en kasserolle. Giv blandingen et hurtigt opkog, og lad den trække i 10 minutter. Afkøl let.
Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og pensl den med bbq-saucen. Grill kyllingen i 15 minutter ved mellemhøj varme på havegrillen med ”bensiden” nedad. Vend den, og giv den 15 minutter på den anden side. Slut af med 10 minutter på "bensiden" igen. Lad den trække i 10 minutter før udskæring.
Skyl citronen. Skyl og hak purløget fint. Pil og hak løget fint, og vend det sammen med fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, det meste af purløget, mayonnaise, cremefraiche, sennep og tabasco.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend dem i dressingen. Krydr med salt og peber.
Servér butterfly-kylling med kartoffelsalat og grøn salat. Drys evt. med purløgsbomster.
Tip!
Kartoffelsalaten bliver bedst, hvis den får lov til at trække lidt, men den kan serveres med det samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk