Butterfly-kylling med bbq-sauce og kartoffelsalat

Halvér tilberedningstiden ved at flække kyllingen og brede den ud som en sommerfugl. Bbq-saucen sparker ekstra liv i fuglen.

Butterfly-kylling med bbq-sauce og kartoffelsalat
31-60 min.

(1)

20. november 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Trækketid: 2 timer

Ingredienser

personer

Butterfly-kylling

hel kylling
1
salt
1 spsk.
sukker
2 tsk.

Bbq-sauce

tomatketchup
1½ dl
brun farin
2 spsk.
chipotlechili i flager
1 tsk.
tørret oregano
1 tsk.
røget paprika
1 spsk.
hvidløgspulver
1 tsk.
salt
1 tsk.

Kartoffelsalat

kogte kartofler
700 g
citroner
1
purløg
½ bundter
rødløg
1
mayonnaise
3 spsk.
cremefraiche 18 %
3 spsk.
grov sennep
1 spsk.
tabascosauce
2 tsk.
salt og peber

Til servering

blandet grøn salat
Evt. purløgsblomster

Sådan gør du

Butterfly-kylling

Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Klip ned på begge sider af rygsøjlen med en fjerkræsaks, eller skær med en skarp kniv. Vend kyllingen om, og giv den et tryk ved brystbenet, så den ligger fladt. Drys kyllingen med salt og sukker, og lad den trække i 2 timer på køl.

Bbq-sauce

Rør ketchup, farin og krydderier sammen i en kasserolle. Giv blandingen et hurtigt opkog, og lad den trække i 10 minutter. Afkøl let.

Butterfly-kylling, fortsat

Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og pensl den med bbq-saucen. Grill kyllingen i 15 minutter ved mellemhøj varme på havegrillen med ”bensiden” nedad. Vend den, og giv den 15 minutter på den anden side. Slut af med 10 minutter på "bensiden" igen. Lad den trække i 10 minutter før udskæring.

Kartoffelsalat

Skyl citronen. Skyl og hak purløget fint. Pil og hak løget fint, og vend det sammen med fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, det meste af purløget, mayonnaise, cremefraiche, sennep og tabasco.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend dem i dressingen. Krydr med salt og peber.

Servering

Servér butterfly-kylling med kartoffelsalat og grøn salat. Drys evt. med purløgsbomster.

Tip!

Kartoffelsalaten bliver bedst, hvis den får lov til at trække lidt, men den kan serveres med det samme.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'