Butterfly-kylling med squashpasta og cheddarbrød
27. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Her får du en saftig hel kylling med en lækker chili-honning-marinade. De lækre cheddarbrød er nemme at lave, og så både smager og mætter de godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk kyllingen langs rygbenet, og klip rygbenet fra. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og tryk den flad.
Rens chili for kerner. Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Findel chili, limeskal, -saft, olie, mynteblade og honning med en stavblender.
Fordel marinaden godt på kyllingen, men gem lidt af den. Lad kyllingen marinere på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Bred kyllingen ud på en grillrist, og grill den ved indirekte varme i ca. 1 time, til den er sprødstegt. Du kan også stege den i ovnen ved 200° på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 50 minutter.
Skyl og riv squash i strimler på et rivejern eller et juliennejern. Steg dem i olie på en pande i 1-2 minutter. Vend squashstrimlene i resten af marinaden, og drys med ekstra chili og mynte.
Tænd ovnen på 200°. Fordel cheddarosten på halvdelen af tortillaerne, og læg resten af tortillaerne ovenpå som låg. Bag eller grill tortillabrødene et par minutter, til osten er smeltet. Skær dem i mindre stykker, og servér dem til kyllingen sammen med yoghurt, squashpasta og limefrugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk