Brownie med kokoslåg

Brownie med kokoslåg er en lækker måde at afrunde et godt måltid på.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, 25 x 25 cm, eller en rund springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.
Pisk smørret cremet med sukker, sirup og vaniljesukker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Bland kakao, salt og mel, og sigt det i dejen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
Rør ingredienserne til kokoslåget sammen i en skål.
Fordel browniedejen i formen, og læg kokoslåget oven på browniedejen med en ske. Marmorér dejen ved at trække en kniv gennem dejen i et tilfældigt mønster.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Den må gerne stadig være en smule klistret, når du stikker i den med en gaffel. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl, indtil den er helt kold. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.

Tip!

Du kan sagtens bage kagen, dagen inden den skal bruges. Opbevar den i køleskabet, så den holder sig saftig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck