Brownie med kaffe

26. juli 2021 af .

Foto: Peter Kam

Nem at bage og nem at spise. Sådan kender de fleste brownien. Den lækre chokoladekage smager fremragende i en helt klassisk version, men du kan sagtens variere den. Knus nogle kaffebønner og vend i kagen, så bliver den ekstra god.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen groft, og vend chokolade i det smeltede smør.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Hæld smør og kaffe i dejen, og pisk den sammen.
Sigt mel, kakao og salt i dejen, og vend den sammen.
Knus kaffebønnerne i en morter, og hak hasselnødderne groft. Vend kaffebønner og hasselnødder i dejen.
Klæd en springform med bagepapir, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i ca. 20 minutter i ovnen. Lad kagen køle af i formen i 1 time, og sæt den derefter på køl i 1 time. Drys flormelis på toppen af kagen, før den serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar