Brownie med kaffe
26. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Nem at bage og nem at spise. Sådan kender de fleste brownien. Den lækre chokoladekage smager fremragende i en helt klassisk version, men du kan sagtens variere den. Knus nogle kaffebønner og vend i kagen, så bliver den ekstra god.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen groft, og vend chokolade i det smeltede smør.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Hæld smør og kaffe i dejen, og pisk den sammen.
Sigt mel, kakao og salt i dejen, og vend den sammen.
Knus kaffebønnerne i en morter, og hak hasselnødderne groft. Vend kaffebønner og hasselnødder i dejen.
Klæd en springform med bagepapir, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i ca. 20 minutter i ovnen. Lad kagen køle af i formen i 1 time, og sæt den derefter på køl i 1 time. Drys flormelis på toppen af kagen, før den serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk