Brownie med Nutellafrosting

30. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Kan du finde på at spise Nutella med en ske direkte fra glasset? Så vil du elske denne kage. Gem 100 g af Nutellaen, så har du nok til at røre en frosting sammen, der smager mægtigt af chokolade og hasselnødder.

Ingredienser

Udstyr

Springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne af springformen med 5 g smør, og klip lange strimler af bagepapir. Tryk bagepapiret fast på siderne af springformen.
Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg, sukker og salt let sammen i en skål med en elpisker. Vend smørret i æggesnapsen med en dejskraber, til dejen er jævn.
Sigt hvedemel i dejen, og vend den igen sammen med en dejskraber. Rør hasselnødderne i dejen.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Kagen skal ikke være gennembagt, men en smule svampet. Afkøl kagen helt, og tag den ud af formen.
Pisk det bløde smør lyst i en skål i 5 minutter med en elpisker. Tilsæt flormelis og kakao, og pisk frostingen i yderligere 2 minutter.
Tilsæt Nutella, og pisk frostingen luftig. Smag den til med rom.
Hæld frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting.
Drys chokoladeperler og guldstøv over kagen.

Tip!

Er du ikke så vild med rom? Så erstat rommen i frostingen med kaffe eller Baileys i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar