Brownie med Nutellafrosting
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Kan du finde på at spise Nutella med en ske direkte fra glasset? Så vil du elske denne kage. Gem 100 g af Nutellaen, så har du nok til at røre en frosting sammen, der smager mægtigt af chokolade og hasselnødder.
Ingredienser
Udstyr
Springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne af springformen med 5 g smør, og klip lange strimler af bagepapir. Tryk bagepapiret fast på siderne af springformen.
Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg, sukker og salt let sammen i en skål med en elpisker. Vend smørret i æggesnapsen med en dejskraber, til dejen er jævn.
Sigt hvedemel i dejen, og vend den igen sammen med en dejskraber. Rør hasselnødderne i dejen.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Kagen skal ikke være gennembagt, men en smule svampet. Afkøl kagen helt, og tag den ud af formen.
Pisk det bløde smør lyst i en skål i 5 minutter med en elpisker. Tilsæt flormelis og kakao, og pisk frostingen i yderligere 2 minutter.
Tilsæt Nutella, og pisk frostingen luftig. Smag den til med rom.
Hæld frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting.
Drys chokoladeperler og guldstøv over kagen.
Tip!
Er du ikke så vild med rom? Så erstat rommen i frostingen med kaffe eller Baileys i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk