Braiserede svinekæber med rodfrugtmos

Svinekæber er dejlig gæstemad, der let kan forberedes, inden gæsterne ankommer. Når du braiserer svinekæberne, er du sikker på at ende med det møreste kød, du næsten kan forestille dig.

Ingredienser

Sådan gør du

Puds svinekæberne fri for hinder (eller bed din slagter om at gøre det),og dup dem tørre med køkkenrulle.
Tænd ovnen på 150°. Pil løg og hvidløg. Skær løg i både. Skræl og skær gulerødder i grove skiver. Skyl æbler, og skær dem i kvarte.
Brun svinekæberne på alle sider i smør i en stor gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen bagefter. Tag svinekæberne op, og tilsæt timian, løg, hvidløg, grøntsager og æbler. Steg, til løgene begynder at tage farve, og tilsæt svinekæberne igen.
Hæld hvidvin og bouillon i gryden, så det dækker, og bring i kog. Læg låg på, og sæt retten i ovnen i 2 timer, til svinekæberne er helt møre.
Tag kæberne op, og si saucen over i en mindre gryde. Kassér alle grøntsagerne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, indtil den begynder at tykne. Tilsæt koldt smør, og rør til en blank sauce.
Skru ovnen op på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne. Skær dem i små tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend rodfrugterne i olie, drys med salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Kog dem i vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden.
Mos rodfrugterne med en kartoffelmoser eller stavblender. Tilsæt smør og lun mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
Lun svinekæberne i den varme sauce, og servér med rodfrugtmos. Pynt med ristede rodfrugter og evt. lidt frisk timian, og dryp med sauce.

Tip!

Køb svinekæber hos din slagter. Bestil dem gerne en dag i forvejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 5. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic