Braiserede svinekæber
Foto: AOP
Svinekød er som regel ikke førstevalget, når vi skal vælge kød til gæstemenuens hovedret, men svinekæber er blevet en yderst populær spise i vores køkkener, når vi gerne vil kræse ekstra for vores gæsters sultne munde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du braiserede svinekæber
Du kan købe svinekæber i større supermarkeder eller hos en slagter. Kender du menuen i god tid, er det en god idé at bestille dem i forvejen hos din slagter.
Kødet er hårdt og uden særlig meget fedt – alligevel får du mørt kød med masser af smag, hvis du braiserer det.
Hvad betyder braiserede?
Når du braiserer kød, steger du det først i fedtstof, og så skal det stå og simre i en gryde med lidt væske. Det er ikke det samme som at koge kødet, da der er meget mindre væske til stede. Væsken bruges bagefter som sauce.
Kødet skal gerne simre i over 1 time, da det så bliver helt perfekt mørt og lækkert. God fornøjelse!
Se også: Tema med skønne opskrifter på slowfood lavet med kærlighed