Braiserede svinekæber

2. maj 2021 af .

Foto: AOP

Svinekød er som regel ikke førstevalget, når vi skal vælge kød til gæstemenuens hovedret, men svinekæber er blevet en yderst populær spise i vores køkkener, når vi gerne vil kræse ekstra for vores gæsters sultne munde.

Bemærk
Simretid: 1½-2 timer. Servér retten med kartoffelmos eller groft brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun dem i lidt olie i en varm, tykbundet gryde – gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt.
Skræl gulerødder og persillerødder. Pil løg, og skær dem i kvarte. Skyl æbler, og skær dem i kvarte. Pil hvidløg.
Tag svinekæberne op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom kæberne tilbage i gryden oven på grøntsagerne, og tilsæt hvidvin.
Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor. Sæt låg på, og lad kæberne simre under låg i ca. 1 time. Byt lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme.
Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen. Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter.
Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag til med salt, peber og koldt smør. Servér kæberne toppet med skyllet, hakket persille, og servér mos eller groft brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du braiserede svinekæber

Du kan købe svinekæber i større supermarkeder eller hos en slagter. Kender du menuen i god tid, er det en god idé at bestille dem i forvejen hos din slagter.

Kødet er hårdt og uden særlig meget fedt – alligevel får du mørt kød med masser af smag, hvis du braiserer det.

Hvad betyder braiserede?

Når du braiserer kød, steger du det først i fedtstof, og så skal det stå og simre i en gryde med lidt væske. Det er ikke det samme som at koge kødet, da der er meget mindre væske til stede. Væsken bruges bagefter som sauce.

Kødet skal gerne simre i over 1 time, da det så bliver helt perfekt mørt og lækkert. God fornøjelse!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar