Gullasch med peberfrugt og rodfrugtmos

En klassisk gullasch varmer godt på kolde dage. Nyd den med en grov rodfrugtmos.

Gullasch med peberfrugt og rodfrugtmos
31-60 min.

(2)

March 7, 2021 af Marianne KastbergFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Når du bruner kød i en gryde, så lad være med at forsøge at løsne og flytte rundt på kødet, så længe det hænger i. Vent, til det har dannet stegeskorpe – så slipper det helt af sig selv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Gode tips til Gullasch med kartoffelmos

Den klassiske gullash med oksekød i krydret sovs er en herlig simreret, der oprindeligt stammer fra Ungarn. Herhjemme server vi den med kartoffelmos.

Det er relativt nemt at lave kartoffelmos, men der er alligevel et par gode tips, der er værd at tage med. Lad endelig være med at bruge et elektrisk redskab til at mose kartoflerne, da det ødelægger cellerne i kartoflerne. Brug i stedet en gaffel, kartoffelmoser eller purépresser. Du kan dog sagtens koge kartoflerne med salt – det er en myte, at det gør kartoflerne seje.

Kødet, der bruges til gullash, er ofte billige udskæringer, der nemt kan blive seje, hvis det ikke tilberedes længe nok. Heldigvis bliver kødet dejligt mørt, når den har simret i sovsen i et par timer – lad det derfor endelig få den tid, der er angivet i opskriften. Her bruger vi oksetykkam, men du kan også bruge oksebov, -yderlår, -inderlår eller -klump skåret i tern.

Kan gullasch fryses?

Du kan sagtens fryse gullash ned. Gullash er en af de simreretter, der smager endnu bedre dagen efter, hvor smagen rigtig har fået lov at trække. Du kan derfor med fordel fryse rester ned, eller bevidst lave en stor portion, så der er til en anden god gang.

Måske du også kan li'