Gullasch med peberfrugt og rodfrugtmos
18. juni 2018
af
Marianne Kastberg.
Foto: Betina Hastoft
En klassisk gullasch varmer godt på kolde dage. Nyd den med en grov rodfrugtmos.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i mundrette tern, og brun dem i olie i en stegegryde. Tilsæt paprika, spidskommen, laurbærblade, salt, peber og tomatkoncentrat, og svits det sammen med kødet i 1 minut, før du tilsætter bouillon. Lad kødet småsimre i ca. 1½ time. Det må ikke koge kraftigt, så bliver kødet hårdt i stedet for mørt.
Skræl persillerødder og søde kartofler. Skær dem i tern, og kom dem i gryden.
Rens champignonerne. Pil løg og hvidløg. Rens og halvér peberfrugter og chilier. Hak alle disse grøntsager groft, og brun dem let i olie på en pande.
Kom de brunede grøntsager i gryden med kød, og lad retten simre videre i ca. ½ time.
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Kog dem 20 minutter i usaltet vand, til de er godt møre. Hæld vandet fra gryden, og sæt gryden tilbage på komfuret et øjeblik, så den sidste væde dampes helt væk. Mos kartofler og rodfrugter med en kartoffelmoser, elpisker eller et kraftigt piskeris.
Rør smør, salt og peber i rodfrugtmosen. Varm mælken op, og rør den i mosen lidt ad gangen – mosen må gerne være lidt grov med synlige, små klumper af fx gulerod.
Smag gullaschen til, drys hakket persille over, og servér med rodfrugtmos.
Tip!
Når du bruner kød i en gryde, så lad være med at forsøge at løsne og flytte rundt på kødet, så længe det hænger i. Vent, til det har dannet stegeskorpe – så slipper det helt af sig selv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk