Mørbradgryde med rodfrugtmos
En klassisk mørbradgryde er comfort food til kolde dage, og hvis du serverer den med en lækker rodfrugtmos til, har du et godt og mættende måltid.

31-60 min.
(2)
17. juli 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
Mørbradgryde
- svinemørbrader
- 1
- bacon i et helt stykke
- 150 g
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- champignoner
- 250 g
- sød paprika
- 1 spsk.
- røget paprika
- 1 tsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- koncentreret tomatpuré
- 70 g
- madlavningsfløde 18 %
- ½ liter
- salt
- peber
Rodfrugtmos
- kartofler
- 500 g
- pastinakker
- 150 g
- persillerødder
- 150 g
- gulerødder
- 200 g
- smør
- 20 g
- mælk
- 1 dl
- salt
- peber
Til servering
- kørvel
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Mørbradgryde
Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne.
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver. Brun kødet i gryden. Tilsæt de 2 slags paprika, og steg et par minutter.
Rodfrugtmos
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos rodfrugter og kartofler. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
Mørbradgryde, fortsat
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og fløde i mørbradgryden, krydr med salt og peber, og lad gryden simre i 30 minutter. Anret med rodfrugtmos, og pynt med kørvel.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på mørbradgryde
Powered by Froala Editor