Mørbradgryde med rodfrugtmos

17. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

En klassisk mørbradgryde er comfort food til kolde dage, og hvis du serverer den med en lækker rodfrugtmos til, har du et godt og mættende måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne.
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver. Brun kødet i gryden. Tilsæt de 2 slags paprika, og steg et par minutter.
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos rodfrugter og kartofler. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og fløde i mørbradgryden, krydr med salt og peber, og lad gryden simre i 30 minutter. Anret med rodfrugtmos, og pynt med kørvel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar