Vikingegryde med rodfrugtmos
9. april 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En gryderet med gods i, der giver energi til dagens udfordringer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne.
Skyl squash, riv den groft, og tilsæt det til gryden. Lad det stege, til den revne squash falder sammen og begynder at tage farve. Tag alle grøntsagerne op af gryden.
Skær wienerpølserne i grove stykker, og svits dem og svinekødet i smør i gryden. Tilsæt de 2 slags paprika, salt og peber, og steg et par minutter.
Hæld alle grøntsagerne tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde og bouillon, og lad retten simre i 30 minutter.
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre.
Hæld vandet fra gryden. Mos kartofler og rodfrugter. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber. Servér til vikingegryden med frisk persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk