Brændende kærlighed med grøntsager

Denne udgave af brændende kærlighed er en lækker ny variation, hvor persillerødder og citronskal giver kartoffelmosen lidt mere smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl persillerødder og kartofler, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand i ca. 25 minutter, til de er helt møre.
Mos dem med olie og lidt af kogevandet fra gryden, og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Skrub gulerødderne, pil rødløgene, og skyl spidskålen. Skær grøntsager og kål i små tern.
Steg baconternene på en pande, til de er sprøde. Tilsæt gulerødder, rødløg og spidskål, og steg videre i ca. 5 minutter, til rødløgene er bløde og klare i farven.
Anret grøntsagstoppingen oven på rodfrugtmosen, og drys med hakket dild.

Tip!

Både mos og grøntsagstopping kan varieres med andre slags rodfrugter og grøntsager. Brug det, du har i grøntsagsskuffen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig