Brændende kærlighed med kartoffel-broccoli-mos
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Gør den elskede klassiker brændende kærlighed lidt sundere ved at blande broccoli i mosen. Det gør også noget godt for farven!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rens broccolien, og skær den i mindre stykker.
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Lad broccolien koge med de sidste 10 minutter.
Hæld vandet fra, og mos kartofler og broccoli direkte i gryden, gerne med en kartoffelmoser. Tilsæt mælk, smør, salt og friskkværnet peber.
Pil og hak løgene. Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en tør pande. Lad løgene stege med til sidst.
Drys løg og bacon over mosen, og pynt med persille. Servér evt. med rugbrød.
Tip!
Mange skærer stokken fra broccolien, men det er ikke nødvendigt. Stokken er lige så velsmagende og sund som toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk