Brændende kærlighed med bacon og svampe
12. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Brændende kærlighed er comfortfood, når det er allerbedst: Cremet og fyldig kartoffelmos under et gavmildt drys topping, der er spækket med den eftertragtede umamismag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld 1 dl af det varme kogevand sammen med mælk i en varmefast kande eller skål.
Mos kartoflerne med en grydeske eller en kartoffelmoser, og tilsæt mælkeblandingen lidt efter lidt. Rør smør i, og smag kartoffelmosen til med salt.
Steg bacontern sprøde på en pande i deres eget fedt eller evt. lidt olie. Tag dem fra panden, og læg dem på fedtsugende papir.
Hak løg groft. Steg dem på panden i nogle minutter, så de bliver blanke, men ikke tager farve. Tilsæt finthakket hvidløg og champignoner i kvarter. Steg det hele blødt ved middel varme.
Hæld balsamico over, og lad den koge ind i et par minutter. Vend bacon og smør på panden, og lad smørret smelte under omrøring. Smag til med salt og peber.
Anret topping over den varme kartoffelmos, og drys med grofthakket persille og rødbedetern. Servér retten som den er, eller med en salat eller ristet rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk