Brændende kærlighed

11. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

For mange er kartoffelmos obligatorisk på listen over barndomslivretter, og når den så kombineres med stegte løg, bacon og rødbeder, bliver de fleste vist tilfredse.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem møre i rigeligt vand uden salt.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med smør og kærnemælk.
Smag kartoffelmosen til med salt, peber og en lille smule peberrod.
Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den afdryppe på fedtsugende papir.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg løgene i baconfedtet på panden, til de er bløde og let karamelliserede. Vend løgene sammen med baconternene.
Servér kartoffelmosen med bacon og løg, syltede rødbeder og friske mangoldblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til brændende kærlighed

Den klassiske ret består af stegte løg, bacon og rødbeder, og den er utroligt nem at lave. Alligevel er der et par gode råd, du kan få brug for.

Hvorfor skal der ikke salt i kogevandet?

Der er mange, der først salter kartoffelmosen, når kartoflerne har kogt. Det skyldes formentligt et gammelt husmorråd. Det er dog en myte, for kartoflerne bliver hverken seje eller dårlige, når kogevandet er saltet. Så du bestemmer selv, om du vil salte kogevandet eller vente, til du smager mosen til.

Hvordan moser jeg lettest kartoflerne?

Det er vigtigt, at du vælger det rigtige redskab til at mose kartoflerne. En blender eller håndmixer ødelægger cellerne i kartoflerne, så mosen bliver sej og lang. Brug i stedet en gaffel, kartoffelmoser, purépresser eller pres kartoflerne igennem en si eller et dørslag. På den måde bibeholdes cellerne, og mosen bliver blød og cremet. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar