Brændende grøn kærlighed
15. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den populære klassiker tilsat lidt ekstra grønt i både mos og topping.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde uden salt i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Lad porreskiverne koge sammen med kartoflerne de sidste 3-5 minutter af kogetiden.
Hæld vandet fra grøntsagerne, og lad dem dampe af i 2 minutter. Mos grøntsagerne sammen med smør og sennep. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Skyl og afdryp grønkålen. Pil skalotteløgene, og hak dem groft. Skær bacon i tern.
Steg bacon sprød på en pande med lidt olie. Tilsæt alle grøntsagerne, og steg videre, til løgene er bløde.
Anret kartoffelmosen i 4 dybe tallerkener, og servér med sprød topping og lidt fintrevet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk