Brændende grøn kærlighed

15. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den populære klassiker tilsat lidt ekstra grønt i både mos og topping.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde uden salt i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Lad porreskiverne koge sammen med kartoflerne de sidste 3-5 minutter af kogetiden.
Hæld vandet fra grøntsagerne, og lad dem dampe af i 2 minutter. Mos grøntsagerne sammen med smør og sennep. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Skyl og afdryp grønkålen. Pil skalotteløgene, og hak dem groft. Skær bacon i tern.
Steg bacon sprød på en pande med lidt olie. Tilsæt alle grøntsagerne, og steg videre, til løgene er bløde.
Anret kartoffelmosen i 4 dybe tallerkener, og servér med sprød topping og lidt fintrevet citronskal.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar