Beef Wellington med knuste kartofler og grønkålschips

Beef Wellington er en elsket engelsk klassiker. Hver eneste bid byder på et sprødt lag butterdej, salt, parmaskinke og dejligt mørt kød.

Bemærk: Afkøling, kød: I alt 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pensl oksefileten med olie, og krydr med salt, peber og provencekrydderi. Brun den på en pande, til den får stegeskorpe. Afkøl i 1½ time.
Rens og hak champignoner fint. Pil og hak løget fint. Steg løget i smør på panden. Tilsæt champignoner og friskhakket timian. Hæld hvidvin ved, og steg, til al væde er fordampet.
Rul butterdejen ud til en firkant. Læg parmaskinken oven på dejen. Smør svampefyldet på skinken. Læg oksefileten ovenpå. Pensl kanterne af dejen med æggeblomme. Pak stegen stramt ind i butterdej, og luk enderne sammen.
Rids forsigtigt et mønster i overfladen af dejen. Pensl med æggeblomme, og sæt på køl i 30 minutter. Steg stegen i en 200° varm ovn i 30 minutter.
Skrub kartofler. Kog dem møre i saltet vand. Afdryp, og læg kartoflerne i en bradepande. Knus hver kartoffel let med en kartoffelmoser eller en gaffel, og dryp med olie. Krydr med provencekrydderi, salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 200° i 20 minutter.
Skyl og rib grønkål, og riv bladene i mindre stykker. Vend dem med salt og olie på en bageplade med bagepapir. Bag grønkålschipsene sprøde i ovnen ved 200° i 6-8 minutter.
Pil og hak løg fint. Steg løg og timiankvist i smør i en gryde. Tilsæt madeira, og kog ind til den halve mængde. Tilsæt fond, og kog igen saucen ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber, og fjern timiankvisten.

Tip!

Steg gerne kødet et par timer i forvejen som beskrevet i opskriften under trin 1. Stegen skal nemlig køle helt af, før du kan gå videre med opskriften, så kødet ikke afsætter væde i butterdejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft