Knuste kartofler
Det er ikke traditionelle ovnkartofler, og det er heller ikke kartoffelmos. Knuste kartofler er lidt en mellemting, hvor du først koger kartoflerne, giver dem et let tryk og så bager dem i ovnen. På den måde bliver de ekstra sprøde og lækre!
(5)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du de bedste knuste kartofler
De små kartofler har ekstra meget overflade, når de får et tryk, og derfor bliver de lige det ekstra sprøde, når de bages i ovnen. Knuste kartofler er lækkert tilbehør, der er nemt at lave, men som med sikkerhed vil imponere gæsterne. Herunder får du et par tips til opskriften.
Knuste kartofler med topping
Denne opskrift er en helt klassisk opskrift på knuste kartofler, men du kan variere dem i det uendelige! I stedet for olie kan du f.eks. bruge smør, der giver en mere nøddeagtig smag til kartoflerne. Brug evt. en kryddersmør, så de får endnu mere smag. Du kan også drysse kartoflerne med andre krydderier eller lidt ost. Parmesan giver en dejlig salt og lækkerhed til kartoflerne. Presset hvidløg blandet med smør eller olie vil også smage skønt.
Skal kartoflerne skrælles?
Lad endelig være med at skrælle kartoflerne, og nøjes med at skrubbe dem. Der sidder nemlig masser af smag i skrællen, og det giver samtidig en mere rustik og sprød kartoffel. Er kartoflerne meget grimme, kan du dog godt vælge af skrælle dem eller skære det grimme fra.
Hvordan knuser man kartoflerne?
Her i opskriften gives kartoflerne et let tryk med en gaffel, men du kan også bruge håndfladen eller et kartoffelmosjern. Du bestemmer selv, hvor meget tryk de skal have.
Powered by Froala Editor