Knuste kartofler

8. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er ikke traditionelle ovnkartofler, og det er heller ikke kartoffelmos. Knuste kartofler er lidt en mellemting, hvor du først koger kartoflerne, giver dem et let tryk og så bager dem i ovnen. På den måde bliver de ekstra sprøde og lækre!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190°. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10 minutter.
Lad kartoflerne dampe lidt af, og læg dem herefter over i en bradepande.
Giv hver kartoffel et tryk med en gaffel, så de bliver let knuste uden at gå helt fra hinanden.
Dryp olie på kartoflerne, og krydr med salt og peber. Pluk, skyl og tør persillen. Hak persillen fint, og drys den over de knuste kartofler.
Sæt kartoflerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde på overfladen.

Tip!

Byt evt. olie ud med kryddersmør, hvis du vil have ekstra smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste knuste kartofler

De små kartofler har ekstra meget overflade, når de får et tryk, og derfor bliver de lige det ekstra sprøde, når de bages i ovnen. Knuste kartofler er lækkert tilbehør, der er nemt at lave, men som med sikkerhed vil imponere gæsterne. Herunder får du et par tips til opskriften.

Knuste kartofler med topping

Denne opskrift er en helt klassisk opskrift på knuste kartofler, men du kan variere dem i det uendelige! I stedet for olie kan du f.eks. bruge smør, der giver en mere nøddeagtig smag til kartoflerne. Brug evt. en kryddersmør, så de får endnu mere smag. Du kan også drysse kartoflerne med andre krydderier eller lidt ost. Parmesan giver en dejlig salt og lækkerhed til kartoflerne. Presset hvidløg blandet med smør eller olie vil også smage skønt.

Skal kartoflerne skrælles?

Lad endelig være med at skrælle kartoflerne, og nøjes med at skrubbe dem. Der sidder nemlig masser af smag i skrællen, og det giver samtidig en mere rustik og sprød kartoffel. Er kartoflerne meget grimme, kan du dog godt vælge af skrælle dem eller skære det grimme fra.

Hvordan knuser man kartoflerne?

Her i opskriften gives kartoflerne et let tryk med en gaffel, men du kan også bruge håndfladen eller et kartoffelmosjern. Du bestemmer selv, hvor meget tryk de skal have. 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar