Rødvinssauce

Rødvinssauce er skøn til oksekød – såvel bøffer som steg. Den aromatiske sauce monteres med smør, hvilket betyder, at koldt smør røres i den nedkogte vin og bouillon. Det giver en smagfuld, blank og fyldig sauce.

Rødvinssauce
31-60 min.

(5)

December 9, 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS OG TRICKS TIL OPSKRIFTEN PÅ RØDVINSSAUCE

En god rødvinssauce løfter middagen til nye højder og er slet ikke svær at lave selv. Når vinen koges med resten af sovsen, fordamper alkoholen, og vinen får en harmonisk og afbalanceret smag, der især er skøn til okse, kalv og vildt.

Når du bruger rødvin i maden, tilføjer du smagsnoter som mørke bær, blomme, peber og nellike til retten.

Hvad betyder det at montere rødvinssauce? 

At montere vil sige, at du pisker koldt smør eller fløde i for at gøre saucen jævn og blank og give den fylde. Det er vigtigt, at du tilsætter smøret lidt efter lidt, mens du pisker.

Kan man spise rødvinssauce, hvis man vil undgå alkohol? 

Du kan sagtens servere rødvinssauce for dine gæster, selvom der sidder et barn eller en gravid med til bords. Når saucen koger, fordamper størstedelen af alkoholen nemlig, og den resterende mængde er meget lille. Hvis du alligevel vil være på den sikre sider, kan du lade retten bulderkoge i ca. 5 minutter.

Hvilken vin skal jeg bruge til rødvinssauce?

Hvilken rødvin du skal vælge til din rødvinssauce, afhænger af, hvad du skal servere saucen til. For eksempel går du aldrig galt i byen med Côtes de Rhône til kalvekød og oksesteg, mens Bourgogne går godt til vildt.

Hvis du vil holde det simpelt, er en god tommelfingerregel at bruge en vin, du godt kan lide – og som du drikker til maden. Det behøver langt fra at være den dyreste vin på hylden.

Flere tips og tricks? Se her:

  • Har du rester af rødvin, kan du koge dem ind og bruge dem, når du skal lave rødvinssauce.
  • Du kan sagtens tilberede saucen nogle dage i forvejen. Vent dog med at montere den – altså at piske smørtern i - lige inden servering.
  • Skal saucen have ekstra smag? Prøv at røre tern af svampe, knoldselleri eller jordskokker i, mens saucen simrer.

Se også: Nem opskrift på whiskysauce

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'