Lammefilet med knuste kartofler

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Marineret lammefilet med knuste kartofler er den perfekte kombination! Lad lammekødet ligge i marinaden natten over, så det når at trække masser af smag, inden det steges i ovnen.

Bemærk
Kødet skal marinere natten over.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Snør lammefileterne sammen med kødsnor, og læg dem i en frysepose.
Hak ingefær og hvidløg fint. Pil nålene af rosmarinkvistene, og hak dem. Riv skallen af citronen, og pres saften.
Rør ingefær, hvidløg, rosmarin, citronskal, citronsaft, olie, balsamico, laurbærblad, salt og peber sammen, og hæld denne marinade over lammekødet i posen.
Luk posen, og vend lammekødet godt rundt i marinaden. Læg posen med lammekød på køl natten over.
Tænd ovnen på 200º. Tag lammefileterne ud af posen, og læg dem i en lille bradepande. Steg fileterne i ovnen i 25-30 minutter.
Skyl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne, og læg dem over i en skål.
Mas kartoflerne med en gaffel, så de bliver knuste uden at blive til mos – de skal stadig være lidt rustikke at se på.
Hak krydderurter. Vend kartoflerne med olie, dild, purløg og persille, og krydr med salt og peber.
Skær lammefileten i skiver, og servér med knuste kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar