Kalvefrikassé med knuste kartofler
1. juni 2018
af
Gitte Jakobsen.
Foto: Anna Overholdt
En frikassé kræver ikke meget arbejde. Det meste af tiden står kødet og simrer i gryden og bliver mørt og lækkert. Lav imens det lækre tilbehør.
Bemærk
Simretid: 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet i smør i en varm gryde. Drys kødet med mel.
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Steg dem sammen med kødet i 2 minutter.
Tilsæt eddike, æblemost og bouillon, og lad retten simre under låg i 45 minutter, til kødet er mørt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, og knus kartoflerne let med et piskeris. Rør smør og sennep sammen, og fordel det over de varme kartofler.
Rens forårsløg og asparges, og skær dem i grove stykker. Vend dem i retten sammen med ærter og fløde.
Lad det simre i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Drys med karse, og servér med kartofler.
Tip!
Grønne asparges er nemme at klargøre, da man bare skal knække den nederste, lidt tørre ende af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk