Beef Wellington med svampesauce

Tjek lige mønsteret på denne fine sag! Hvis du ikke har grønne fingre, kan du sagtens lave et andet mønster, og hvis du slet ikke kan overskue den kunstneriske proces, smager den indbagte mørbrad lige så godt helt uden udsmykning.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun oksekødet grundigt af på en pande med lidt olie. Pensl med sennep, og krydr med salt og peber.
Rens champignonerne, og hak dem helt fint. Pil og hak løg og hvidløg, og hak timian fint. Steg champignoner, løg, hvidløg og timian i lidt smør på en pande, til al væsken er fordampet. Det tager cirka 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Læg skinkeskiverne på et stykke husholdningsfilm, og fordel de stegte svampe ovenpå i et tyndt lag. Læg mørbraden i den ene ende af skinkeskiverne, og rul skinken omkring. Rul butterdejen ud på bordet, så den passer til mørbraden, og rul den omkring. Pensl butterdejen med æggeblomme.
Dekorér butterdejen med en kniv i det mønster, dine evner rækker til.
Bag mørbraden i ovnen i 23 minutter, til den har en kernetemperatur på 54-55°. Lad den trække 10 minutter, før den skæres.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits løg, hvidløg, tørrede svampe og rosmarin på en pande i lidt olie. Hæld rødvin over, og lad det koge stille og roligt ind, til væsken er ca. halveret. Hæld fond over, og lad det igen koge ind til ca. halvdelen.
Sigt svampe og løg fra, og rør det kolde smør i saucen lidt efter lidt, til saucen er jævn.
Smag til med salt og peber, og servér saucen med det samme til den indbagte oksemørbrad og en god salat. Pynt evt. med friske brombær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
24. januar 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar