Bagte porrer med bacon og kartoffelmos

De bagte porrer med kartoffelmos kan serveres til al slags fisk, fx pandestegte laksefileter. Brug også retten som tilbehør til skaldyr, vildt, kalvekød, oksekød, fjerkræ og gryderetter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185º. Rens porrerne grundigt, skær dem i 5 cm lange stykker, og læg dem i et ildfast fad.
Bag porrerne i ovnen i 20 minutter, til baconen er sprød, og porrerne er møre.
Bland bacontern, timian, citronskal, citronsaft, olivenolie og kapers sammen, og vend det sammen med porrerne i fadet. Krydr godt med salt og peber.
Skær baconstykket i tern. Hak timiankvistene groft. Skræl tynde spåner af citronen med en kartoffelskræller, og pres saften fra citronen ned i en lille skål.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med smørret med en gaffel eller et piskeris. Smag mosen til med salt og peber, og servér den med bagte porrer på toppen.

Tip!

Porrerne får en lækker blød konsistens, når de bages, og den lidt skarpe smag af løg forsvinder helt og erstattes af en let sødlig, mild smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth