Kartoffel-porre-tærte med bacon
8. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Skal aftensmaden på bordet i en fart, kan du sagtens bruge en færdigkøbt tærtedej – gerne med fuldkorn, så den mætter godt.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Skær overskydende dej fra, så kanten bliver skarp. Sæt tærtebunden på køl, imens du forbereder fyldet.
Steg baconen sprød på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir.
Skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver. Steg porrerne i smør på en varm pande, til de er let møre. Bland porrerne sammen med bacon.
Skrub kartoflerne, og skær dem i små tern. Kog kartoffelternene i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er let møre. Afdryp.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kartofler, porrer og bacon i tærtebunden.
Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden.
Skyl og tør salaten. Pisk olie, citronsaft, sennep og honning sammen til dressing i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salaten sammen med dressingen, og servér den til tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk