Svinemørbrad med kartoffelmos og gratinerede porrer

30. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

De gratinerede porrer får en lækker og delikat smag på grund af den blå ost. Er smagen for skarp til dig, kan du udskifte den med en mere mild ost.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Afpuds svinemørbraden for sener og hinder. Smør den med sennep, og krydr med timian, salt og peber.
Pak kødet ind i baconskiver. Læg mørbraden i en bradepande med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter, til baconen er sprød, og kødet har en centrumtemperatur på 62°. Lad kødet hvile i 5 minutter før servering.
Skær toppen af porrerne, og rens dem grundigt. Skær dem i skiver, læg dem i et smurt ovnfad, og krydr med timian, salt og peber.
Smuldr osten over porrerne, og hæld fløden over. Gratinér porrerne i ovnen i 30 minutter (samtidig med kødet).
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med smør med en gaffel eller et piskeris.
Skyl og hak persillen fint, rør den i mosen sammen med sennep, og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver, og servér med kartoffelmos og gratinerede porrer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar